Insects for a Circular Future
The circular economy is becoming increasingly important and
insects play a key role in this transformation. The two Interreg projects
Realise-Bio and Agropole Innovates warmly invite you to this exciting webinar.
Discover how insects provide innovative solutions to use resources more
efficiently and transform side streams into high-value products. Experts from
practice and research will demonstrate how these approaches not only offer
ecological benefits but also create new economic opportunities. You will gain
valuable insights into the use of insects and their by-products for animal
feed, fertilizers, and other applications. In addition, you will learn how
education and knowledge transfer are essential drivers for fostering innovation
in this dynamic and rapidly growing sector. The webinar offers a concise
overview of current developments, practical examples, and the opportunity to
engage in discussion with leading experts.
The event will be held in English. Participation is free of charge!
14:00 CET
Welcome
Realise Bio & Agropole Innovates
14:15 CET
Insects as a driver for circular value chains: practical examples and insights
Bob Holtermans, Insect Engineers and Insect School
14:35 CET
Bringing Insect Frass to Market: Regulatory Requirements, Production Workflow and Practical Use Cases
Jan-Christoph Morisse, FarmInsect
14:55 CET
Potential of insect frass as fertilizer and soil amendment
Prof. Dr. Florian Wichern, Rhine-Waal University
15:15 CET
Panel discussion and Q&A session
15:45 CET
Closing
Free registration by 12 January using the registration form below or by email to lena.manten@lwk.nrw.de.
You will receive the access data for Teams after registration.
| Vorname | Nachname | Firma | Branche | |
|---|---|---|---|---|
| lee | Greene | Foodhub NRW | Verein | Teilnahme zurücknehmen |
| bernd | wolfs | Raiffeisen Schwalm-Nette eG | Genossenschaft | Teilnahme zurücknehmen |
| Ferdinand | Oesterwind | Agvolution GmbH | AgTech | Teilnahme zurücknehmen |
| Stephan | Kabasci | Fraunhofer UMSICHT | Forschungsinstitut | Teilnahme zurücknehmen |
| Timo | Koch | Pfeifer & Langen GmbH & Co. KG | Lebensmittel | Teilnahme zurücknehmen |
| Relevant | Che Julius Ngwa | Fraunhofer Institute for Molecular Biology and Applied Ecology IME | Biotechnology | Teilnahme zurücknehmen |
| Thomas | Fischöder | BioökonomieREVIER c/o Forschungszentrum Jülich | Forschungsinstitut | Teilnahme zurücknehmen |
| Marina | Schlieper | Mitsui & Co Deutschland GMBH | Nutrition Agriculture | Teilnahme zurücknehmen |
| Benedikt | Zoel | Mitsui | Agriculture and Nutrition | Teilnahme zurücknehmen |
| Michael | Buchty-Lemke | PtJ | Projektträger | Teilnahme zurücknehmen |
| Michael | Feiß | MESensors GmbH | Med Tech | Teilnahme zurücknehmen |
| Melina | Lindek | Hochschule Niederrhein | Forschung Speisepilze | Teilnahme zurücknehmen |
| Willem Jan | van der Hoeven | LOOOP | Organic Feed | Teilnahme zurücknehmen |
| Felix | Nonnenbroich | Hochschule Rhein-Waal | Lebensmittel | Teilnahme zurücknehmen |
| Annemieke | Timmerman | PUM | Beekeeping/insectfarming | Teilnahme zurücknehmen |
| Christoph | Peveling | C. Peveling GmbH & Co. KG | Handel | Teilnahme zurücknehmen |
| Mette | Kollmer | Hochschule Niederrhein | Masterstudentin | Teilnahme zurücknehmen |
| F. | Köster | 3N Kompetenzzentrum, Werlte | Bioökonomie | Teilnahme zurücknehmen |
| Han | Hazekamp | Ento Farm | Insecten | Teilnahme zurücknehmen |
| Matthias | Kleinke | Hochschule Rhein-Waal | Hochschule | Teilnahme zurücknehmen |
| Frederike | Hertel | privat | Lebensmittel | Teilnahme zurücknehmen |