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Insects for a Circular Future

The circular economy is becoming increasingly important and insects play a key role in this transformation. The two Interreg projects Realise-Bio and Agropole Innovates warmly invite you to this exciting webinar. Discover how insects provide innovative solutions to use resources more efficiently and transform side streams into high-value products. Experts from practice and research will demonstrate how these approaches not only offer ecological benefits but also create new economic opportunities. You will gain valuable insights into the use of insects and their by-products for animal feed, fertilizers, and other applications. In addition, you will learn how education and knowledge transfer are essential drivers for fostering innovation in this dynamic and rapidly growing sector. The webinar offers a concise overview of current developments, practical examples, and the opportunity to engage in discussion with leading experts.


The event will be held in English. Participation is free of charge!


Insects and Circular Value Chains – Opportunities and Applications, am 2026-01-13 14:00:00 Uhr

Programme

14:00 CET
Welcome
Realise Bio & Agropole Innovates

14:15 CET
Insects as a driver for circular value chains: practical examples and insights
Bob Holtermans, Insect Engineers and Insect School

14:35 CET
Bringing Insect Frass to Market: Regulatory Requirements, Production Workflow and Practical Use Cases 
Jan-Christoph Morisse, FarmInsect

14:55 CET
Potential of insect frass as fertilizer and soil amendment
Prof. Dr. Florian Wichern, Rhine-Waal University 

15:15 CET
Panel discussion and Q&A session

15:45 CET
Closing


Free registration by 12 January using the registration form below or by email to lena.manten@lwk.nrw.de.

You will receive the access data for Teams after registration.




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Vorname Nachname Firma Branche
lee Greene Foodhub NRW Verein Teilnahme zurücknehmen
bernd wolfs Raiffeisen Schwalm-Nette eG Genossenschaft Teilnahme zurücknehmen
Ferdinand Oesterwind Agvolution GmbH AgTech Teilnahme zurücknehmen
Stephan Kabasci Fraunhofer UMSICHT Forschungsinstitut Teilnahme zurücknehmen
Timo Koch Pfeifer & Langen GmbH & Co. KG Lebensmittel Teilnahme zurücknehmen
Relevant Che Julius Ngwa Fraunhofer Institute for Molecular Biology and Applied Ecology IME Biotechnology Teilnahme zurücknehmen
Thomas Fischöder BioökonomieREVIER c/o Forschungszentrum Jülich Forschungsinstitut Teilnahme zurücknehmen
Marina Schlieper Mitsui & Co Deutschland GMBH Nutrition Agriculture Teilnahme zurücknehmen
Benedikt Zoel Mitsui Agriculture and Nutrition Teilnahme zurücknehmen
Michael Buchty-Lemke PtJ Projektträger Teilnahme zurücknehmen
Michael Feiß MESensors GmbH Med Tech Teilnahme zurücknehmen
Melina Lindek Hochschule Niederrhein Forschung Speisepilze Teilnahme zurücknehmen
Willem Jan van der Hoeven LOOOP Organic Feed Teilnahme zurücknehmen
Felix Nonnenbroich Hochschule Rhein-Waal Lebensmittel Teilnahme zurücknehmen
Annemieke Timmerman PUM Beekeeping/insectfarming Teilnahme zurücknehmen
Christoph Peveling C. Peveling GmbH & Co. KG Handel Teilnahme zurücknehmen
Mette Kollmer Hochschule Niederrhein Masterstudentin Teilnahme zurücknehmen
F. Köster 3N Kompetenzzentrum, Werlte Bioökonomie Teilnahme zurücknehmen
Han Hazekamp Ento Farm Insecten Teilnahme zurücknehmen
Matthias Kleinke Hochschule Rhein-Waal Hochschule Teilnahme zurücknehmen
Frederike Hertel privat Lebensmittel Teilnahme zurücknehmen